Rodi

Mood4: BBQ SHOP èn SLAGERIJ

19 juni 2018 - 15:53

Mood4: BBQ SHOP èn SLAGERIJ

HOOFDDORP/NIEUW-VENNEP - Twee gevestigde namen in de Haarlemmermeer, Velota Zonwering en Buitenleven in Hoofddorp en Slagerij Outshoorn in Nieuw- Vennep zijn vorig jaar een unieke samenwerking gestart. Velota verkocht al jaren BBQ’s en Outshoorn uniek vlees. Er is hierbij chemie ontstaan en die heeft de naam Mood4 gekregen. Het concept is enthousiast ontvangen. Er zijn veel BBQ workshops gehouden en meerdere demonstraties gegeven. Recentelijk nog op het Santpoort Food Fest en Concours Hippique. De MOOD4 shop met BBQ’s en accessoires bij Velota is inmiddels flink uitgebreid en mag gerust de meest uitgebreide BBQ shop van de regio genoemd worden. U vindt hier naast de bijzondere BBQ’s en buitenkeukens van onder andere Big Green Egg, The Bastard, Grill Guru en Boretti, ook een uitgebreide keuze in speciale kolen en accessoires. Uiteraard hoort er op de grill ook een goed stuk vlees. Hiervoor kunt u terecht bij de Mood4 slagerij in winkelcentrum ‘De Symfonie. Zo zijn Picanha, Tomahawksteak, Bavette en Angus burgers vleessoorten die moeilijk verkrijgbaar zijn bij een reguliere slager. Uiteraard is een BBQ catering op locatie ook mogelijk. Het enthousiaste Mood4 team komt dan met veel plezier grillen, terwijl u kunt chillen. Informeer naar de mogelijkheden of… geef u op voor een leuke workshop.Mood4 Slagerij Outshoorn De Symfonie 53 in Nieuw-Vennep. Telefoon: 0252-672239. Velota, Kruisweg 1051 in Hoofddorp. Telefoon: 023-5613238.
19 juni 2018 - 15:53

Nieuwe locatie voor VCH Beach

19 juni 2018 - 14:22

Nieuwe locatie voor VCH Beach

HOOFDDORP – Na Lang zoeken en doorzetten heeft VCH Beach eindelijk een nieuwe locatie gevonden naast voetbalvereniging UNO aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp. De afgelopen 8 jaar was VCH Beach achter Het Spectrum gevestigd, maar door de sloop van het zwembad kwam hier in februari een eind aan. In nauwe samenwerking met de gemeente Haarelmmermeer wordt de smalle strook land naast voetbalvereniging UNO de komende weken omgetoverd tot een prachtige beachvolleyballocatie. Aan de Bennebroekerweg wordt een complex met 4 beachvolleybalvelden aangelegd volgens de hoogste standaarden. Naar verwachting kan de nieuwe locatie medio juli van dit jaar in gebruik worden genomen. Het zand ligt er al en de verharding om de velden heen is klaar, aan de omheiningen wordt nog gewerkt. VCH Beach heeft al de hand kunnen leggen op een clubhuis, dat vorige week is geplaatst. Er is echter nog een hoop werk te doen aan het clubhuis, zoals het aanleggen van diverse nutsvoorzieningen. Niet alles zal dit seizoen nog afkomen maar, maar met hulp van veel leden en vrijwilligers gaat men bij VCH Beach keihard aan de slag. VCH Beach, ooit begonnen in The Beach Aalsmeer, viert volgend jaar haar 10-jarig bestaan op de nieuwe locatie. Waar het seizoen normaal gesproken al in mei begint, wordt het door de verhuizing dit jaar dus een ‘speciaal’ seizoen. Het staat seizoen staat daarbij in het teken van het opbouwen en inrichten, maar voorop staat het kennismaken met de nieuwe locatie. Om zoveel mogelijk leden te introduceren op de nieuwe locatie heeft VCH Beach de prijs van de lidmaatschappen voor dit seizoen flink verlaagd. Zo kunnen mini’s zich al voor 15,- euro lid worden en is het lidmaatschap voor volwassenen al vanaf 20,- euro. Inschrijven kan nog de hele zomer via: www.vchbeach.nl
19 juni 2018 - 14:22

Ga je mee naar HOOFDDORP AAN ZEE?

18 juni 2018 - 14:29

Ga je mee naar HOOFDDORP AAN ZEE?

OOFDDORP – Het vakantieproject Hoofddorp Aan Zee biedt kinderen die niet op zomervakantie kunnen of soms maar heel kort gaan, een inspirerende ervaring én toch even helemaal dat vakantiegevoel. Na het succes van vorig jaar, komt Hoofddorp Aan Zee (Kinderen Aan Zee) ook dit jaar weer terug, maar dan nog groter en nog beter! HIn deze spannende week maken kinderen van 9 tot en met 12 jaar én kinderen van 12 tot en met 15 jaar samen met kunstenaars, welzijnsbegeleiders en andere professionals een bijzonder project in het groenste stukje van Hoofddorp centrum. Het vakantieproject zal er ongeveer als volgt uit gaan zien. Een klein festival terrein met creatieve kinderen en begeleiders vanuit kunst, educatie en welzijn. Daarbij zijn er diverse gereedschappen, een 3D printer, schildersezels, kwasten en andere kunstmaterialen. Verder staat er een pipowagen met daaromheen picknicktafels, knusse tenten, een cateringcaravan en de nodige ‘vakantieversiering’. Een achtergrond muziekje, lekkere gezonde lunch, verfrissende drankjes en een hoop gezelligheid. Dat is helemaal Hoofddorp Aan Zee! Tijdens dit vakantieproject mogen kinderen helemaal los gaan met hun fantasie met slechts een thema als richtlijn. De kinderen bepalen verder zelf wát er gemaakt wordt. De samenwerking tussen verschillende organisaties biedt de kinderen brede kennis en ervaring. Hun wildste ideeën bespreken ze telkens in groepjes met andere kinderen en begeleiders. Samen fantaseren ze verder en bespreken hoe deze fantasie werkelijkheid kan worden. De begeleiders helpen de kinderen om hun droom te realiseren. De kinderen doen veel nieuwe ervaringen op met kunst, taal en ambacht op en tegelijk hun eigen vakantieparadijs maken, met wie weet een blijvend resultaat in Hoofddorp centrum.MeedoenBij interesse of zelfs ontdekte talenten in een kunstvorm kunnen de kinderen ná de vakantieweek gebruik maken van de diensten van de begeleidende organisaties. Hier kunnen de kinderen bijvoorbeeld doorstromen naar structurele cursussen of een plek vinden om hun nieuwe vrienden te ontmoeten. Hoofddorp Aan Zee wordt georganiseerd door Het Cultuurgebouw in Hoofddorp en vindt plaats van 20 tot en met 22 juli (kinderen XL van12 t/m 15 jaar) en van 23 tot en met 27 juli (kinderen Junior van 9 t/m 12 jaar). De laatste dag is er ’s middags een presentatie voor ouders, verzorgers, broertjes en zusjes. Deelnemen kan alleen als je alle dagen meedoet. Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 25,- (XL) of € 50 (junior) Dit is voor deelname, lunch en drinken. Mocht het inschrijfgeld een belemmering vormen dan helpt de Stichting Leergeld Haarlemmermeer van harte mee om deelname van de kinderen toch mogelijk te maken. Aanmelden kan via de website: www.kinderenaanzee.nl (kies: Hoofddorp).
18 juni 2018 - 14:29

Forza! stelt vragen over ‘Ida, het iconisch kunstwerk’ in PARK21

18 juni 2018 - 12:56

Forza! stelt vragen over ‘Ida, het iconisch kunstwerk’ in PARK21

HOOFDDORP - Het college van B en W heeft de gemeenteraad vorige week dinsdag op de hoogte gebracht van de komst van Ida, het iconisch kunstwerk, dat moet komen in PARK 21. Het gaat hierbij om een abstract beeld van staal dat 20 meter hoog en 40 meter lang moet worden en dat lijkt op een soort oerfiguur dat vanuit het water het land is opgekropen. Om dit beeld te realiseren is 750.000 euro nodig dat de gemeente Haarlemmermeer bijeen wil krijgen door de komende vijf jaar ieder jaar 150.000 euro opzij te liggen van de 200.000 euro dat jaarlijks voor kunstwerken beschikbaar is. Een commissie van deskundigen heeft het college advies gegeven over de kwaliteit en de relatie van dit kunstwerk voor PARK 21. Het beeld moet een landmark worden en zo een toegevoegde waarde hebben voor PARK21. De fractie van Forza! heeft echter kritiek op het uiterlijk van Ida en de hoge kosten die dit kunstwerk met zich meebrengt. Forza! heeft het college hierover nu vragen gesteld. Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer zegt dat zijn fractie bekend is met de lange geschiedenis van onze gemeente met geldverkwistende projecten zoals de Calatrava bruggen, het Honkbalstadion, SKWA en kunstwerk de Naald. Hij had verwacht dat het college hiervan had geleerd. Maar volgens Meijer heeft niet alleen Forza! kritiek op het uiterlijk van Ida en de gigantische kosten die dit enorme object met zich mee brengt, maar ook veel inwoners hebben volgens Meijer kritiek op het kunstwerk en zijn volgens hem op sociale media een petitie gestart met als doel de komst van Ida een halt toe te roepen. Een petitie die de partij van Meijer van harte zegt te ondersteunen.
18 juni 2018 - 12:56
Haarlemmermeer
Feestelijke opening route en trapveldje HOOFDDORP - De nieuwe loop- en fietsroute door Hoofddorp-Centraal vanaf het station naar het centrum wordt woensdag 20 juni officieel geopend. Daarnaast zal ook het trapveldje in de Fruittuinen officieel in gebruik worden genomen. Na een welkomstwoord door projectwethouder Marjolein Steffens-van de Water wordt er onder muzikale begeleiding van de... Mood4: BBQ SHOP èn SLAGERIJ HOOFDDORP/NIEUW-VENNEP - Twee gevestigde namen in de Haarlemmermeer, Velota Zonwering en Buitenleven in Hoofddorp en Slagerij Outshoorn in Nieuw- Vennep zijn vorig jaar een unieke samenwerking gestart. Velota verkocht al jaren BBQ’s en Outshoorn uniek vlees. Er is hierbij chemie ontstaan en die heeft de naam Mood4 gekregen. Het concept... Repetitie ‘Zang en Vriendschap’Openbare HOOFDDORP - Het Haarlemmermeers Mannenkoor ‘Zang en Vriendschap’ houdt maandag 25 juni een Openbare Repetitie in het kader van Iktoon Haarlemmermeer. Ben je man en heb je altijd al een keer willen meezingen in een koor, dan is dit je kans. Om lid van het koor te worden is kennis... Nieuwe locatie voor VCH Beach HOOFDDORP – Na Lang zoeken en doorzetten heeft VCH Beach eindelijk een nieuwe locatie gevonden naast voetbalvereniging UNO aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp. De afgelopen 8 jaar was VCH Beach achter Het Spectrum gevestigd, maar door de sloop van het zwembad kwam hier in februari een eind aan. In nauwe... Zwanenburg verliest van IVV ZWANENBURG – VV Zwanenburg verloor het afgelopen weekend met 2-3 van IVV. Door deze nederlaag kan Zwanenburg nu nog niet promoveren naar de derde klasse, maar als ze aanstaande donderdag winnen van Waterwijk, krijgt het team van trainer Mehmet Simsek een nieuwe kans. Bij de wedstrijd tegen IVV kon IVV... Ga je mee naar HOOFDDORP AAN ZEE? OOFDDORP – Het vakantieproject Hoofddorp Aan Zee biedt kinderen die niet op zomervakantie kunnen of soms maar heel kort gaan, een inspirerende ervaring én toch even helemaal dat vakantiegevoel. Na het succes van vorig jaar, komt Hoofddorp Aan Zee (Kinderen Aan Zee) ook dit jaar weer terug, maar dan nog... Goed uit elkaar REGIO – Een periode van rust zoals de zomervakantie is vaak druppel die de emmer in relaties doet overlopen. Vakantie…..niet iedereen kijkt er naar uit. Veel gezinnen hebben vakantiestress die dikwijls voort komt uit al aanwezige relatieconflicten en die anders door zaken zoals sport, werk en sociale contacten in het... Forza! stelt vragen over ‘Ida, het iconisch kunstwerk’ in PARK21 HOOFDDORP - Het college van B en W heeft de gemeenteraad vorige week dinsdag op de hoogte gebracht van de komst van Ida, het iconisch kunstwerk, dat moet komen in PARK 21. Het gaat hierbij om een abstract beeld van staal dat 20 meter hoog en 40 meter lang moet... Vaderdagbrunch en Bakkerslied bij Gorthuis HOOFDDORP - Bij de Vaderdagbrunch en onthulling van het Bakkerslied waren afgelopen zondag bij Bakkerij Gorthuis meer dan honderd mensen aanwezig. De festiviteiten zorgden voor een gezellige drukte op het terras voor de winkel aan de Kruisweg. De bekende zanger/songwriter Tony Anderson, zorgde voor een gezellige sfeer met zijn muziek.... Winst, verlies en afscheid bij De Kikkers NIEUW-VENNEP - De mannen van De Kikkers versloegen Purmerend het afgelopen weekend met 3-2. Deze wedstrijd was ook meteen het afscheid van speler Tim Wolters. Na vijftien seizoenen neemt Wolkers afscheid van de selectie. Wolters was een sterke en geliefde speler bij De Kikkers die de club altijd voorop stelde.... De Reigers sluiten af met verlies HOOFDDORP - De vrouwen van De Reigers verloren afgelopen zondag met 0-3 van kampioen AMVJ. Het team van coach Floris Dam wist vooraf dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Wel kon de onbetwiste kampioen op voorsprong komen. In de... Podiumplaatsen voor Vennepers bij WK Nunchaku Do NIEUW-VENNEP – Diverse teamleden van De Jong Sports uit Nieuw-Vennep hebben bij de Wereld Kampioenschappen Nunchaku Do in België podiumplaatsen behaald. Aan deze kampioenschappen in Maaseik deden ruim 100 deelnemers mee. Het Vennepse team onder leiding van leraar Rene de Jong wist maar liefs 19 prijzen te winnen Na een... Groene Loper Festival en uitreiking Groene Lintjes
‘Duurzaamheid bevorderen in de dagelijkse omgeving’
HOOFDDORP - Ook dit jaar vindt het Groene Loper Festival weer plaats op de laatste zondag van juni. Op het Raadhuisplein in Hoofddorp is 24 juni dan de zevende editie van dit festival. Een evenement voor iedereen die wil ervaren hoe gemakkelijk en leuk een duurzame leefstijl kan zijn. Het...
Gratis deelname aan historische wandeling Hoofddorp HOOFDDORP - Studenten van de opleiding Travel & Hospitality van MBO College Airport in Hoofddorp, organiseren maandag 2 juli om 10.00 uur een wandeling in Hoofddorp. Deze gratis wandeling voor inwoners van Hoofddorp gaat langs diverse historische bezienswaardigheden. Inwoners van Hoofddorp worden uitgenodigd hun wandelschoenen aan te trekken en onder... Gratis deelname aan historische wandeling in Hoofddorp HOOFDDORP - Studenten van de opleiding Travel & Hospitality van MBO College Airport in Hoofddorp, organiseren maandag 2 juli om 10.00 uur een wandeling in Hoofddorp. Deze gratis wandeling voor inwoners van Hoofddorp gaat langs diverse historische bezienswaardigheden. Inwoners van Hoofddorp worden uitgenodigd hun wandelschoenen aan te trekken en onder... Informatiemarkt Hoofddorp HOOFDDORP - Wethouders Tom Horn en Marjoleins-Steffens-van de Water openen aanstaande zaterdag de Informatiemarkt Hoofddorp in het raadhuis in Hoofddorp. Deze informatiemarkt is voor Hoofddorpers en andere geïnteresseerden en de thema’s zijn: Wonen, Leven en Meedoen. De informatiemarkt Hoofddorp is 23 juni 2018 van 11.00 tot 15.00 uur en telt... POLITIEK PODIUM HAARLEMMERMEER
Forza! wil geen ‘anoniem solliciteren’
HOOFDDORP - De fractie van Forza! wil dat de gemeente Haarlemmermeer het onderzoek naar ‘anoniem solliciteren’ onmiddellijk stopt. Volgens een artikel in Trouw hebben vijf gemeenten, die ‘anoniem solliciteren’ eerder hadden ingevoerd, dit alweer afgeschaft daar er geen enkele resultaat mee werd geboekt. Het aantal sollicitanten met een niet-westerse achtergrond...
Column MEER TE ZEGGEN
Wielrennersterreur
De Giro is onlangs afgelopen en Chris Froome won deze ronde van Italië. Als echte chauvinist vond ik natuurlijk dat onze Nederlandse favoriet Tom Dumoulin had moeten winnen. Hij is namelijk niet alleen een goed wielrenner, maar in mijn optiek ook vele malen sympathieker dan die Froom. Ik vertrouw die...
CRASH museum onderschrijft vliegtuigbergingen AALSMEERDERBURG – De Stichting Aircraft Recovery Group (ARG) en de Studiegroep Luchtoorlog (SGLO) hebben de afgelopen maanden intensief contact gehad met een aantal Tweede Kamerleden. Zij willen het bergen van de in de Tweede Wereldoorlog ook in Haarlemmermeer neergekomen vliegtuigen op de politieke agenda krijgen. Het CRASH museum in Aalsmeerderburg... Sterke verdediger Oord naar SV Hoofddorp HOOFDDORP - Het zondagteam van SV Hoofddorp heeft zich versterkt met Gilbert Oord. Deze 20-jarige centrale verdediger komt van eerste klasser Zeeburgia. Na acht jaar Zeeburgia was hij toe aan nieuwe uitdaging. Toen Hoofddorp trainer Jethro Abram hem benaderde was hij direct enthousiast. De ambities van de club spreken hem... Barrelhouse in The Shack OUDE MEER – Bluesband Barrelhouse staat zondag 24 juni op het podium bij The Shack in Oude Meer. Deze topband mag zich al decennia lang in het rijtje van beste bluesbands van Nederland plaatsen. Na 40 jaar club optredens en festivals zoals North Sea Jazz, Peer Blues Festival, en tournee’s... Optreden Popkoor Voice Collective HEEMSTEDE - Het popkoor Voice Collective uit Heemstede laat 29 juni weer van zich horen middels een optreden met live muzikanten. Het koor zal bij dit optreden flink uitpakken, waarbij maar liefst 14 nummers de revue zullen passeren . Het afgelopen jaar is zowel de samenstelling van het koor, als... Raad wil goede informatie over Gemeenteraadsverkiezingen HOOFDDORP – Afgelopen donderdag werd op verzoek van D66 een speciale raadssessie gehouden met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november 2018 in Haarlemmermeer, Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Vanwege de fusie van de gemeente Haarlemmermeer met Haarlemmerliede en Spaarnwoude per 1 januari 2019 zullen de gemeenteraadsverkiezingen pas later dit jaar plaatsvinden.... BBQ demo's en wint jouw vader een BBQ workshop? HOOFDDORP – Naast de diverse BBQ demo’s in winkelcentrum Skagerhof in Hoofddorp, wordt er zaterdag 23 juni in samenwerking met Keurslager Ron Wierda speciaal voor alle vaders een leuke BBQ workshop georganiseerd. Moet jouw vader echt leren barbecueën? Geef hem dan snel op door mee te doen aan de actie...
Lees de krant
E-paper: Deze week | Archief